Taaperotanssi

Taaperotanssitunnit ovat tutustumista tanssin maailmaan yhdessä oman tutun
ja turvallisen aikuisen kanssa. Musiikki, mielikuvat ja erilaiset välineet herättelevät pieniä tanssimaan omalla tavallaan. Välillä mennään villimmin ja välillä taas rauhallisemmin sylitysten. Harjoitukset tukevat motoriikan kehittymistä ja niiden tehtävänä on myös ruokkia lapsen luontaista luovuutta ja mielikuvitusta

Taaperotanssi on tarkoitettu yhdelle lapselle yhdessä yhden aikuisen kanssa. Toiveena on, että lapsi osaisi jo kävellä. Aikuisella on tunnin aikana vastuu oman lapsensa osallistumisesta ja ohjauksesta. Kurssille ilmoittaudutaan aikuisen nimellä ja maksu sisältää molempien osallistumisen.

Varusteet: Sekä lapsella että aikuisella vaatteet, joissa on helppo liikkua, paljaat jalat, luistamattomat tossut tai jarrusukat.

lastentanssi.jpg

Lastentanssi

3-6 v

Lastentanssin opinnot tukevat lapsen kokonaisvaltaista kasvua ja ryhmässä opitaan tärkeitä sosiaalisia taitoja. Tanssitunnin harjoitukset tukevat motoriikan kehittymistä ja opetuksen tehtävänä on myös ruokkia lapsen luontaista luovuutta ja mielikuvitusta. Opetuksella tuetaan lapsen itseluottamuksen kehittymistä ja tavoitteena on herättää kiinnostus ja motivoida tanssin myöhempiin opintoihin. Tunnit sisältävät reipasta liikuntaa tanssin muodossa ja luovia harjoituksia.

Varusteet: Jumppapuku tai T-paita ja shortsit, paljaat jalat

 
img_4297_.jpg

Patrol – poikien omat ryhmät

Jätkämeininki, jossa tärkeää on oma ryhmä ja kaverit! Opetus tukee pojaksi ja mieheksi kasvamista irroitellen liikkeen voimalla. Ryhmässä opetellaan ryhmässä toimimista, laajennetaan käsitystä liikkeestä, voimaillaan, pelataan, opitaan alkeisakrobatiaa ja rohkaistaan poikia itsensä ilmaisuun liikkeen keinoin. Opetus tukee lapsen itseluottamuksen, mielikuvituksen ja oppimisvalmiuksen kehittymistä.

Varusteet: liikuntavarustus, paljaat jalat

 
Kuva17.jpg

Valmistavat opinnot ja esibaletti

6-8 v

Valmistavat opinnot ovat jatkoa lastentanssille. Tässä ryhmässä tutustutaan jo vähän enemmän baletin maailmaan. Opinnot ovat edelleen reipasta liikkumista, joka kokonaisvaltaisesti tukee lapsen liikunnallisten ja sosiaalisten taitojen kehittymistä unohtamatta lapsen oman luovuuden kehittymistä.

Varusteet: Luokkapuku opettajan ohjeen mukaan.

 
Kuva d.jpg

Baletti

Baletin opiskelu kehittää oppilaan pitkäjänteisyyttä, opettaa kärsivällisyyttä ja tavoitteiden asettamista myös pitkällä tähtäimellä. Opetuksella tuetaan lapsen ja nuoren kasvua, opetellaan vastuunottamista ryhmässä sekä kehitetään ryhmätyöskentelyn taitoja. Tunneilla opiskellaan baletin liikekielen avulla mm. hyvää vartalon linjausta ja baletissa tarvittavaa jalkojen aukikiertoa, vahvistetaan näihin tarvittavaa lihaksistoa ja kehitetään liikkuvuutta. Vartalon ja nilkan voiman kehittyessä opinnoissa jatketaan varvastossuopintoihin. Baletin tyylin opettelu ja omaksuminen tulevat tutuksi niin harjoittelun kuin esiintymistenkin myötä. Baletin opiskelun ohessa kehittyvät sekä oppilaan musikaaliset että esiintymistaidot. Opetuksella tuetaan oppilaan itseluottamusta ja kannustetaan häntä liikunnalliseen elämäntapaan.

Tanssiopistossamme opiskellaan balettia laajan oppimäärän pääaineena.

Varusteet: Luokkapuku opettajan ohjeen mukaan, balettitrikoo, tossut.

Kuva6.jpg

Nykytanssi/Jazz


Nykytanssi/jazz tunneilla yhdistellään nyky- ja jazztanssin monipuolista liikemateriaalia. Tunneilla tutustutaan sekä nykytanssin että jazztanssin tekniikoihin ja sisältöihin. Tunnit pohjautuvat näiden kahden tanssilajin perustekniikkaan ja erilaisiin liikkuviin sarjoihin monipuolisten ja eri aikakausien musiikkityylejä apuna käyttäen. Tunneilla oppilaat oppivat liikkumaan monipuolisesti eri tasojen, tekniikoiden ja sarjojen sekä liikeharjoituksien kautta. Tuntien sisältöön kuuluvat lisäksi olennaisesti myös kehoa vahvistavat ja kehon liikkuvuutta edistävät harjoitukset.

Alkeet-keskitaso: Tunneilla edetään hiukan rauhallisemmin kuin keskitaso-jatkotason tunnilla. Tämä tunti sopii parhaiten niille joilla tunteja on vain yksi entuudestaan. Tunti sopii hyvin myös kertaus- tai lisätunniksi toisen nykyjazz tunnin tai baletin rinnalle.

Keskitaso-jatko: Tunneilla edetään hiukan vauhdikkaammin kuin alkeet-keskitason tunnilla ja liikesarjat ovat samalla tavoin myös hiukan monipuolisempia. Tunti on tarkoitettu lähinnä niille oppilaille joilla on jo vähintään kaksi muuta tanssituntia viikossa.

Aikuisoppinnot:

Aikuisten Nykytanssi/jazz tunnit perustuvat samaan lajikuvaukseen kuin nuorten tunti, huomoiden kuitenkin aikuisoppilaiden tulevan ryhmän lähtötason ja tavoitteet tunnin suhteen. Aikuisten tunti aloitetaan syksyllä alkeet tasolta, opetus on kuitenkin etenevää ja tunnit sisältävät sopivassa määrin myös haastettakin. Nykyjazz sopii uutta lajia etsivälle aikuisoppilaalle, joka kaipaa tanssin ilon ja kunnon kohotuksen lisäksi myös lisää voimaa ja notkeutta kehoon.


Aikuisbaletti

Baletin opintoja pilke silmäkulmassa! Tämä ryhmä on avoin kaikille liikkumisesta ja musiikista pitäville aikuisille ja nuorille. Tunneilla kehitetään baletin liikekielen avulla mm. vartalon ryhtiä, koordinaatiota ja liikkuvuutta sekä tietysti omaa kokonaisvaltaista terveyttä. Nautitaan klassisesta ja kevyestäkin musiikista ja hyvästä seurasta. Tunneille ovat tervetulleita myös nuoret, jotka haluavat irroitella baletin maailmassa!

Aikuisbaletin tunteja sekä Lopen  että Riihimäen toimipisteissä.