Taaperotanssi

Taaperotanssitunnit ovat tutustumista tanssin maailmaan yhdessä oman tutun
ja turvallisen aikuisen kanssa. Musiikki, mielikuvat ja erilaiset välineet herättelevät pieniä tanssimaan omalla tavallaan. Välillä mennään villimmin ja välillä taas rauhallisemmin sylitysten. Harjoitukset tukevat motoriikan kehittymistä ja niiden tehtävänä on myös ruokkia lapsen luontaista luovuutta ja mielikuvitusta

Taaperotanssi on tarkoitettu yhdelle lapselle yhdessä yhden aikuisen kanssa. Toiveena on, että lapsi osaisi jo kävellä. Aikuisella on tunnin aikana vastuu oman lapsensa osallistumisesta ja ohjauksesta. Kurssille ilmoittaudutaan aikuisen nimellä ja maksu sisältää molempien osallistumisen.

Varusteet: Sekä lapsella että aikuisella vaatteet, joissa on helppo liikkua, paljaat jalat, luistamattomat tossut tai jarrusukat.

lastentanssi.jpg

Lastentanssi

3-6 v

Lastentanssin opinnot tukevat lapsen kokonaisvaltaista kasvua ja ryhmässä opitaan tärkeitä sosiaalisia taitoja. Tanssitunnin harjoitukset tukevat motoriikan kehittymistä ja opetuksen tehtävänä on myös ruokkia lapsen luontaista luovuutta ja mielikuvitusta. Opetuksella tuetaan lapsen itseluottamuksen kehittymistä ja tavoitteena on herättää kiinnostus ja motivoida tanssin myöhempiin opintoihin. Tunnit sisältävät reipasta liikuntaa tanssin muodossa ja luovia harjoituksia.

Varusteet: Jumppapuku tai T-paita ja shortsit, paljaat jalat

 
img_4297_.jpg

Patrol – poikien omat ryhmät

Jätkämeininki, jossa tärkeää on oma ryhmä ja kaverit! Opetus tukee pojaksi ja mieheksi kasvamista irroitellen liikkeen voimalla. Ryhmässä opetellaan ryhmässä toimimista, laajennetaan käsitystä liikkeestä, voimaillaan, pelataan, opitaan alkeisakrobatiaa ja rohkaistaan poikia itsensä ilmaisuun liikkeen keinoin. Opetus tukee lapsen itseluottamuksen, mielikuvituksen ja oppimisvalmiuksen kehittymistä.

Varusteet: liikuntavarustus, paljaat jalat

 
valmistavat opinnot.jpg

Valmistavat opinnot ja esibaletti

6-8 v

Valmistavat opinnot ovat jatkoa lastentanssille. Tässä ryhmässä tutustutaan jo vähän enemmän baletin maailmaan. Opinnot ovat edelleen reipasta liikkumista, joka kokonaisvaltaisesti tukee lapsen liikunnallisten ja sosiaalisten taitojen kehittymistä unohtamatta lapsen oman luovuuden kehittymistä.

Varusteet: Luokkapuku opettajan ohjeen mukaan.

 
img_0429_.jpg

Baletti

Baletin opiskelu kehittää oppilaan pitkäjänteisyyttä, opettaa kärsivällisyyttä ja tavoitteiden asettamista myös pitkällä tähtäimellä. Opetuksella tuetaan lapsen ja nuoren kasvua, opetellaan vastuunottamista ryhmässä sekä kehitetään ryhmätyöskentelyn taitoja. Tunneilla opiskellaan baletin liikekielen avulla mm. hyvää vartalon linjausta ja baletissa tarvittavaa jalkojen aukikiertoa, vahvistetaan näihin tarvittavaa lihaksistoa ja kehitetään liikkuvuutta. Vartalon ja nilkan voiman kehittyessä opinnoissa jatketaan varvastossuopintoihin. Baletin tyylin opettelu ja omaksuminen tulevat tutuksi niin harjoittelun kuin esiintymistenkin myötä. Baletin opiskelun ohessa kehittyvät sekä oppilaan musikaaliset että esiintymistaidot. Opetuksella tuetaan oppilaan itseluottamusta ja kannustetaan häntä liikunnalliseen elämäntapaan.

Tanssiopistossamme opiskellaan balettia laajan oppimäärän pääaineena.

Varusteet: Luokkapuku opettajan ohjeen mukaan, balettitrikoo, tossut.

nykytanssi.jpg

Nykytanssi

Nykytanssi yhdistää perinteisiä modernin tanssin tekniikoita uudempiin taidetanssin suuntauksiin ottaen vaikutteita myös opettajan omasta tanssitaustasta ja repertuaarista. Tunneilla harjoitellaan nykytanssin tekniikoita ohjattujen harjoitteiden ja improvisaation avulla. Tavoitteena on kehittää vartalon hallintaa, liikkuvuutta, koordinaatiota sekä monipuolista tanssi-ilmaisua ja omaa luovuutta.

Varusteet: Opettaja antaa tarkemmat ohjeet kauden alussa.


Aikuisbaletti

Baletin opintoja pilke silmäkulmassa! Tämä ryhmä on avoin kaikille liikkumisesta ja musiikista pitäville aikuisille ja nuorille. Tunneilla kehitetään baletin liikekielen avulla mm. vartalon ryhtiä, koordinaatiota ja liikkuvuutta sekä tietysti omaa kokonaisvaltaista terveyttä. Nautitaan klassisesta ja kevyestäkin musiikista ja hyvästä seurasta. Tunneille ovat tervetulleita myös nuoret, jotka haluavat irroitella baletin maailmassa!

Aikuisbaletin tunteja sekä Lopen  että Riihimäen toimipisteissä.